Nemrég megállapitottam, hogy túl sok volt a görög-római romokból egy hónapra összesuritve mostanában. Nem  vicc, a világ legnagyobb csodáiról beszélünk, amikrol történelemórán tanult az ember, ido kell, hogy az ember megeméssze a piramisokat, az Akropoliszt, Pompeit....Egy még viszont belefért, Jeruzsálem.

Huh, hát gyerekek, mondanom sem kell, ugye Jeruzsálem a keresztények szent földje, és ugye én is az volnék. Meghökkento látni, amit hittan órán ugye évekig hallgat az ember. Meghökkento tényleg ott lenni. Egyébként Jeruzsálem felülmúlta a várakozásaimat. Igazán szép, és tiszta hely. Én azt hittem egy nagy káosz, és nyomornegyed lesz az egész. De nem, szép, élvezheto város. Négy vallás találkozik itt, és mindnek van külön negyede a városban, ezek nincsenek ellenségeskedésben, nincsenek elválasztva, vagy elszeparálódva, de azért mindenhol látni lehet, hogy na most ez pl. már a zsidó negyed.
Bárcsak ne lettem volna baromi másnapos, még jobban tudtam volna élvezni. Sajnos eléggé beittunk elözo este, Hehe, John rosszabbul járt, részegen egy részeg, meleg srácra bizta, hogy vágja le a haját kb. hajnali 3-kor, és most borzalmasan néz ki.
Nade vissza Jeruzsálemhez. Néha hallanai lehetett kórusokat kántálni a hatalmas dómokból. Voltunk az imádságfalnál, el is mondtam néhény imát. Egyébként tudtátok, hogy elszeparálták noi, és férfi részre. voltunk az utolsó vacsora feltételezett helyén is. Illetve persze, hogy végigmentünk a kálvárián, a Via Dolorosán, mely ugye az az út, ahol Jézus Krisztus végigszenvedte magát a kereszttel. Meg is álltunk minden állomásnál. Érdekes volt, mert tele volt bazárokkal az egész. Pl. megálltunk egy bazársoron, és az idegenvezeto elkezdte mondani, hogy ez az a hely ahol Jézus másodszorra elesett a kereszttel. Aztán hozzátette, hogy persze akkor még nem volt beépitve igy. Szóval Jézus Krisztus szenvedés útja valósággá vált, pontosan tudom, hol törölte le Mária Mgdolna a homlokát, stb....fura

A bejegyzés trackback címe:

https://ugras.blog.hu/api/trackback/id/tr562403086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Kati 2010.10.29. 09:47:31

woooow!! Jó kis élmény lehetett.
süti beállítások módosítása