Helyismeret

2010.02.21. 21:10

Panamáról és Kolumbiáról nem túl sokat tudok mondani.  Nem tartoznak éppen a legbiztonságosabb országok közé. Az utasok nagy része ebből a kettő országból származik. Nézzetek dél-amerikai szappanoperát! A képlet tényleg ez: a nők szépek, a férfiak nem igazán, az idősek meg idegesítőek.

A Dél-Karib tenger ABC-je (Aruba, Bonaire, Curacao) igazi paradicsomi három sziget a Karib tengerben, több dologban is hasonlóak, ám mindegyik más miatt híres. Arubának például gyönyörű a tengerpartaja, és a strandok. Curacaoban inkább a belváros, és a kultúra, meg az építészet lenyűgöző. Bonaire pedig a búvárok paradicsoma, az élővilágáról híres. Itt láttam leguánokat sétálgatni a sziklákon, rákokat, meg bazi nagy pelikánokat járkálni a kikötőben. Múltkor, amikor a gangwayen fotóztunk (a hajó kijárata a kikötőben) és nem volt egy utas sem ott, Hamlet nekiállt fotózni a pelikánokat.
Mindhárom ország hivatalos nyelve a papiamento, ami hasonlít egy kicsit a németre, de inkább a hollandra, vagy a dánra. De mindenhol beszélnek angolul és spanyolul is.
A hivatalos pénznem a florin, ebben vannak az árak is megadva, de mindenhol elfogadnak dollárt is (szerencsére).
Árak szempontjából nem a legolcsóbb helyek, Panama és Kolumbia olcsóbb. Habár egy új laptop vásárlásával megvárom míg visszamegyünk Amerikába, április közepén ugyanis elindulunk felfelé Mexikó, Costa Rica irányába és Amerikába megyünk szárazdokkba, utána pedig irány felfelé Kanadába és Alaszkába.
Nade ne szaladjuk ennyire előre, addig még szépen meg akarom ismerni teljesen ezeket a helyeket, ahol most járunk. Ezek a szigetecskék egyébként nem túl nagyok, biciklivel körbe lehet tekerni pár óra alatt. Meg is fogom csinálni, lehet bérelni biciklit, és nem is drága.

A bejegyzés trackback címe:

https://ugras.blog.hu/api/trackback/id/tr121787911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása